ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Καμία μεταβολή εκτός του θεσμικού πλαισίου»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρινίζοντας πως καμία μεταβολή δεν θα γίνει εκτός θεσμικού πλαισίου και νομιμότητας. Παράλληλα ζητά από όσους μετέχουν της νομικής παιδείας να αφήσουν την δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.
Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο»

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ