ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών που δρούσε στα Εξάρχεια

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών που δρούσε στα Εξάρχεια

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων και προμήθευε συστηματικά με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών περιοχές του κέντρου της Αθήνας και κυρίως των Εξαρχείων, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια των συλλήψεων Ελλήνων και Αλβανών τον περασμένο Ιούλιο που διακινούσαν ναρκωτικά στα Εξάρχεια.

Κατά την διάρκεια την συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Εξαρθρώσαμε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της όποιας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων.

Στο πλαίσιο συντονισμένων και παράλληλων ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα εννέα άτομα – συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 28 έως 55 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. 

Επίσης στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη εννέα άτομα, που προμηθευόντουσαν ναρκωτικά από τα μέλη της οργάνωσης»

Σε έρευνες που επακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν:

• 67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη,

• 14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,

• το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας,

• 4 ζυγαριές ακριβείας,

• 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

• αεροβόλο  πιστόλι,

• 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και

• πλαστά χαρτονομίσματα των (10) και (20) ευρώ.

Επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών συσχετίστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι αποτελούν επίσης μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και στις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 κιλά και 260 γραμμάρια κάνναβης.

Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, την 07/10/2016 εντοπίστηκαν δύο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα – ταξί τα οποία οδηγούσαν, 43χρονος ημεδαπός και 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Στην δεύτερη υπόθεση, την 13/9/2016 στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός στο οποίο βρέθηκαν  πενήντα πέντε (55) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή