Συνελήφθη στο Μενίδι Ρώσος που είχε ληστέψει τράπεζα στη Μόσχα

Συνελήφθη στο Μενίδι Ρώσος που είχε ληστέψει τράπεζα στη Μόσχα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Παρασκευή στο Μενίδι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 35χρονος Ρώσος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για κλοπή.

Ειδικότερα ο 35χρονος κατηγορείται ότι το 2014 διέπραξε κλοπή από γραφεία Τράπεζας στην Μόσχα και συγκεκριμένα από το χρηματοκιβώτιο, αφαιρώντας από το εσωτερικό του μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κλοπή είχε σημειωθεί στην Sberbank of  Russia. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με άγνωστο τρόπο, είχε προμηθευτεί τα κλειδιά της τράπεζας και του χρηματοκιβωτίου και άρπαξε 28.930.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου ένα εκατ. ευρώ, πριν εξαφανιστεί.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ρωσικές αρχές, ενώ είχε ενημερωθεί η Europol, η οποία το είχε διαβιβάσει σε όλες τις αστυνομικές αρχές χωρών της Ε.Ε..

Κατά πληροφορίες, στην κατοχή του είχε ένα πλαστό διαβατήριο με άλλα στοιχεία ταυτότητας, ενώ κρατείται και αναμένεται να εκδοθεί στη Ρωσία μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή