Χρέος και αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου – Στουρνάρα

Χρέος και αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου – Στουρνάρα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλειδί είναι να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση, δήλωσε υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπροεδρία, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο, με πρωτοβουλία κυρίως της ΕΚΤ, προκειμένου να βρεθεί μία αποδεκτή λύση στο θέμα του χρέους. Κάτι το οποίο σημαίνει, ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα πακέτο μέτρων που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και δε θα δημιουργεί πρόβλημα στο Βερολίνο για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι όλοι μιλάνε με όλους και πως υπάρχουν πολλοί παίκτες που ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σημείωσε δε ότι ενημερώθηκε και ο κ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την αξιολόγηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή