ΗΠΑ: Καταστροφή από μετεωρίτη προτιμά ένας στους 4 νέους αντί Τραμπ ή Κλίντον

ΗΠΑ: Καταστροφή από μετεωρίτη προτιμά ένας στους 4 νέους αντί Τραμπ ή Κλίντον

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νεαροί Αμερικανοί είναι τόσο δυσαρεστημένοι με τις επιλογές που έχουν στις προεδρικές εκλογές που θα προτιμούσαν να καταστραφεί η Γη από έναν τεράστιο μετεωρίτη παρά να δουν την Χίλαρι Κλίντον ή τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα σχετικής έρευνας γνώμης που διεξήγαγε η UMass Lowell's Center for Public Opinion σε συνεργασία με την Odyssey Millennials.

Οι δημοσκόποι έδωσαν στους ερωτηθέντες την επιλογή να «ψηφίσουν» την έλευση ενός γιγάντιου μετεωρίτη αντί μίας προεδρίας του Τραμπ, της Κλίντον ή του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα με σκοπό να εκτιμήσουν το μέγεθος της δυσαρέσκειας των Αμερικανών ψηφοφόρων, καθώς στο Twitter έγινε δημοφιλές το hashtag #GiantMeteor2016.

 

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) από τους 1.247 νέους, ηλικίας 18-35 ετών, δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να καταστραφεί ο πλανήτης από την έλευση ενός γιγάντιου μετεωρίτη παρά να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Ένας στους τρεις (34%) προτιμά τον #GiantMeteor παρά τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ μεταξύ των τριών- δηλαδή του Τραμπ, της Κλίντον ή του μετεωρίτη- το 23% προτιμά το τέλος του κόσμου.

Τέσσερις στους δέκα (39%) αισθάνονται καλύτερα με την προοπτική να αυτοανακηρυχθεί ο Ομπάμα ισόβιος πρόεδρος παρά να παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Τραμπ.

Ένα 26%  ανέφερε ότι θα ήταν προτιμότερο για το έθνος να επιλέξει τον επόμενό πρόεδρό του με κλήρωση.

«Προφανώς, δεν πιστεύουμε ότι το εννοούσαν στα σοβαρά. Το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις νέους επέλεξε τον γιγάντιο μετεωρίτη μας λέει κάτι για τη δυσαρέσκεια των νέων με την πολιτική», εξήγησε ο Τζόσουα Ντάικ, συνδιευθυντής της UMass Lowell's Center for Public Opinion.

Όταν οι νέοι κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ των δύο υποψηφίων, χωρίς να έχουν την επιλογή του μετεωρίτη, η Κλίντον κέρδισε κατά κράτος: συγκέντρωσε 54% έναντι 21% του Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 10-13 Οκτωβρίου και σκοπίμως συμπεριέλαβε και ανθρώπους που δήλωσαν ότι είναι απίθανο να ψηφίσουν στις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή