Ποτάμι: Πρώτα οι αποφάσεις ΣτΕ, μετά το ΕΣΡ

Ποτάμι: Πρώτα οι αποφάσεις ΣτΕ, μετά το ΕΣΡ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σοβιετικό καθεστώς παρομοίασε χθες την κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να συνειδητοποιήσουν την αυτονόητη ανάγκη να παγώσουν κάθε ενέργειά τους για τις τηλεοπτικές άδειες μέχρι να αποφανθεί με οριστικό τρόπο η Δικαιοσύνη για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Καλούμε την κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αμέσως μετά να συγκροτήσουμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο θα φροντίσει ώστε να υπάρξει ένα καινούργιο τηλεοπτικό σκηνικό με πολλά κανάλια, πολλά έσοδα για το κράτος και πολλούς εργαζομένους», δήλωσε στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι «η λογική “κλείνω και περιορίζω τις αγορές” είναι σοβιετικών καθεστώτων και όχι δυτικών κοινωνιών».

Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, ο κ. Θεοδωράκης προανήγγειλε ότι η στάση του κόμματός του θα είναι κάθετα αρνητική σε οποιαδήποτε απόπειρα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον νόμο, και πολύ περισσότερο με την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε προσφάτως και απέσυρε η κυβέρνηση καλώντας όσα κανάλια δεν έχουν άδεια να κλείσουν σε πέντε ημέρες. «Είμαστε εξαρχής αντίθετοι στην επιβολή κυβερνητικής εξουσίας στην τηλεόραση, καθώς το έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν», είπε και κάλεσε τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό «να μην επαναλάβει, στη χειρότερη μορφή, τα λάθη του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε ένα ανεξάρτητο και ισχυρό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πολλά κανάλια, πολύ ανταγωνισμό, πλουραλισμό και πολλούς εργαζομένους», κατέληξε.

Εσωκομματικά προβλήματα

Οι εξελίξεις στο ΣτΕ έμελλε βέβαια να επισκιάσουν τα εσωτερικά προβλήματα του Ποταμιού και την αποπομπή του κ. Iάσονα Φωτήλα, ο οποίος χθες επανέλαβε σε συνεντεύξεις του ότι «η μοναδική ελπίδα για το Ποτάμι είναι η συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη». Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα ότι θα τον στηρίξει, ανεξαρτήτως του αν θα προσκληθεί στους συνδυασμούς της Ν.Δ.

Χθες, τέλος, προέκυψε και μια γκροτέσκα εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου, καθώς ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Χ. Θεοχάρης διεγράφη από το κόμμα Δημοκρατική Ευθύνη, το οποίο ο ίδιος είχε ιδρύσει μαζί με τον κ. Αλ. Παπαδόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή