Τι απάντησε ο Τσίπρας για τις αποκαλύψεις του Ολάντ και το «σχέδιο της δραχμής»

Τι απάντησε ο Τσίπρας για τις αποκαλύψεις του Ολάντ και το «σχέδιο της δραχμής»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση σχετικά με το μείζον θέμα των αποκαλύψεων του Ολάντ για το σχέδιο της δραχμής που του είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 και τη δημοσιογράφο Caroline de Camaret.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι δικό του ήταν αυτό το σχέδιο και όχι του κ. Ολάντ ή του κ. Πούτιν.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση

Δημοσιογράφος: Τελευταία ερώτηση, σχετικά με τον Φρανσουά Ολάντ. Έχει αναπτυχθεί μια πολεμική μετά το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων, όπου αναφέρεται ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο ειπώθηκε ότι σκεφτόσασταν να τυπώσετε δραχμές, δηλαδή να βγείτε από το ευρώ, μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου. Ποια είναι η δική σας εκδοχή;

Αλέξης Τσίπρας: Το σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και την έξοδο από το ευρώ δεν ήταν ένα σχέδιο που αφορούσε εμένα, ούτε τον Φρανσουά Ολάντ, ούτε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Ένα σχέδιο που απέτυχε κυρίως χάρη στη δυνατότητα να συνεργαστούμε οι προοδευτικές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να πείσουμε την Άγκελα Μέρκελ να μην προχωρήσει με αυτό το σχέδιο. Θα ήθελα να πω με ένα απόλυτο τρόπο ότι όλα όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό ίσως έχουν μια μυθιστορηματική αξία, όμως δεν απηχούν την πραγματικότητα. Τόσο εγώ όσο και ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εκείνες τις δύσκολες ημέρες και το μεγαλείο ψυχής που χρειάστηκε για να παραμείνει σταθερή η Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή