5 κοκτέιλ για τον Οκτώβριο

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικά ή με νέα υλικά, περίεργοι συνδυασμοί, ελληνικά προϊόντα μέσα σε σέικερ. Ο,τι καλύτερο για το φθινόπωρο.

1.Βογατσικού 3 Ενα μπαρ που κάθε βράδυ, από τον Μάρτιο του 2014 που ξεκίνησε, κλείνει με το μουσικό θέμα του Pink Panther, είναι επόμενο να αποκτήσει και ένα ομώνυμο κοκτέιλ. Το Pink Panther του Βογατσικού 3 περιέχει τεκίλα Olmeca Altos 100% Agave, φρέσκο χυμό lime, σιρόπι από jalapenos (είδος τσίλι) και κανέλα, σερβίρεται δε σε ειδικό ποτήρι με γαρνιτούρα από lime και μείγμα μπαχαρικών του Μεξικού. Το αποτέλεσμα: πικάντικο, γλυκόξινο και spicy, με εσάνς τσιχλόφουσκας. Η τεκίλα έρχεται από το Μεξικό, επιλεγμένη από τους ανθρώπους του μπαρ ως η πιο ταιριαστή στη φυσιογνωμία του, έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια, ενώ συσκευάστηκε σε 300 φιάλες ειδικά για την επιχείρηση. Τιμή: 9€

Βογατσικού 3, Τ/2310-222.899. Ανοιχτά: Καθημερινά 09.00-03.00. Παρασκευή-Σάββατο 09.00-03.30.


2. La Doze Oldie, but goodie. Το Bloody Mary αποτελεί το σήμα κατατεθέν του La Doze της Βαλαωρίτου. Βάση, φυσικά, η βότκα μαζί με χυμό τομάτας, χυμό λεμονιού, μία πρέζα χρένο, αλάτι, πιπέρι, celery salt και πρέζες celery bitter, ταμπάσκο και σάλτσα σόγιας. Σερβίρεται σε ποτήρι highball, με φρέσκο σέλερι μέσα και σέλερι salt στο χείλος. Τιμή: 8,5€ μετά τις 10 το βράδυ (σ.σ.: πιο πριν, ισχύει το happy hour, με τα ποτά στα 5€).

Βηλαρά 1 και Συγγρού, Τ/2310-922.247. Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 20.00-04.00, Σαββατοκύριακο 20.00-05.00.

image

3. Spinte To Spinte δεν είναι ένα τυχαίο μπαρ. Ο Αθηναίος Αλέξανδρος Σουρμπάτης, bar manager του μαγαζιού (ο ίδιος που έχει φτιάξει τo «μενού» και στη Βογατσικού 3) είναι ένας από τους 450 ανθρώπους στον κόσμο που ψηφίζουν για τα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, ενώ το ίδιο το Spinte θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Τι με εντυπωσίασε; Το Smoker’s Delight 2.0, ένα κοκτέιλ από ρούμι και βερμούτ εμπλουτισμένο με κόκκους εσπρέσο, που βγάζει αρώματα και γεύσεις καπνού και καφέ και σερβίρεται σε… μπακιρένιο μπρίκι. Ακριβώς όπως ένας καφές, αλλά με πάγο. Εξάλλου, ο barista χρησιμοποιεί για τη «μαγειρική του», όπως ονομάζει τη δημιουργία των κοκτέιλ του, παραδοσιακά υλικά – και όχι απαραίτητα μόνο αλκοόλ. Η έμπνευση για το όνομά του οφείλεται στην ταινία «Coffee & Cigarettes», αλλά, φυσικά, δεν είναι μόνο για καπνιστές. Τιμή: 10€.

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Τ/2310-230.248. Ανοιχτά 08.00-03.00.   

image

4.The Blue Cup Μια μεγάλη χαμηλή μπάρα, διακόσμηση σχετικά μίνιμαλ και νεανική, ένα μπαρ στα Λαδάδικα που συνδυάζει τη βραδινή διασκέδαση με την τέχνη του καφέ. Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση, στο ισόγειο βρίσκουμε ένα cocktail bar με χαλαρή ατμόσφαιρα, ο πρώτος όροφος παραπέμπει στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και στον τρίτο θα λειτουργεί η ακαδημία καφέ. Τι ξεχώρισα από τη νέα, εμπλουτισμένη κάρτα τους; Το Violence, σε ποτήρι σαμπάνιας, με αμερικάνικο ουίσκι καπνισμένο με ξύλο αρωματισμένο από κεράσι, στο οποίο έχει γίνει εμβάπτιση σύκου. Τι άλλο περιείχε το κοκτέιλ μου; Δύο ειδών βερμούτ, ένα γαλλικού και ένα ιταλικού τύπου, και σοκολάτα. Ο,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα. Τιμή: 8€.

Σαλαμίνος 8, Τ/2310-900.666. Ανοιχτά: Καθημερινά 08.30-03.00.  

image

5. Toms Flagship Store Στα Toms Flagship Stores η κάρτα στήθηκε νωρίς το καλοκαίρι, με προοπτική να μας καλύψει μέχρι και τα μέσα φθινοπώρου. The Perfect Pear είναι… το τέλειο κοκτέιλ για το φθινόπωρο. Βότκα Absolut Pear, «αρτυμένη» με κεδροκούκουτσα, Poire William Liqueur, βιολογικό ελληνικό ανθόμελο και κανέλα, φρέσκος χυμός από lime και premium Ginger beer αναμειγνύονται όλα μαζί σε ένα σέικερ στο μπαρ του Toms κι εμείς δοκιμάζουμε ένα δροσερό ποτό, βασισμένο στο φρούτο της εποχής. Την επιμέλεια του καταλόγου έχει αναλάβει ο Γιώργος Μακρόπουλος. Τιμή: 7€.

Τσιμισκή 22, Τ/2310-234.222. Ανοιχτά: Καθημερινά 10.00-01.00.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή