Νέες υποσχέσεις Φίλη για διορισμούς το 2017

Νέες υποσχέσεις Φίλη για διορισμούς το 2017

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορισμούς από το 2017 υποσχέθηκε, για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, παραβλέποντας το γεγονός ότι ενδεχόμενο προσλήψεων στο Δημόσιο εξαρτάται κατ’ αποκλειστικότητα από τους θεσμούς.

Εγκαινιάζοντας χθες το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ο κ. Φίλης προανήγγειλε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, απαντώντας σε διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς που φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων. Στο σχολείο, προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ, φοιτούν από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς περίπου πενήντα παιδιά, με το σύνολο των εκπαιδευτικών που απαιτούνται.

Ο κ. Φίλης στην ομιλία του επανέλαβε ότι το υπουργείο έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του για την Ειδική Αγωγή, τονίζοντας ότι φέτος έγιναν 9.000 προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων στον τομέα αυτόν, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις προσλήψεις των τελευταίων δέκα ετών και σημείωσε ότι φέτος ιδρύθηκαν περίπου 500 νέα τμήματα ένταξης, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής λειτούργησαν και αυτά από την πρώτη μέρα –για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια– εκπλήσσοντας ακόμη και τους γονείς που είχαν μάθει να ξεκινούν τα μαθήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες τον Γενάρη. Οσον αφορά στις προσλήψεις, ο κ. Φίλης ανακοίνωσε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτή ήταν και η απάντηση προς τους περίπου δέκα διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς που εμφανίστηκαν στην τελετή των εγκαινίων, φωνάζοντας συνθήματα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα, ο κ. Φίλης επισκέφθηκε το 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, που συστεγάζονται σε κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε την περίοδο 1964-65 και προοριζόταν για φυλακές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή