«Ξέσπασε» στην Κέρκυρα η ΑΕΚ

«Ξέσπασε» στην Κέρκυρα η ΑΕΚ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της κυπελλούχου Ελλάδας.

Δίχως να συναντήσει υψηλά εμπόδια από την Κέρκυρα (Κασσιόπη), τη συνέτριψε με 4-0 χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, χάρη σε γκολ των Γκάλο (με σουτ στο 7΄), Χριστοδουλόπουλου (με κεφαλιά στο 78΄), Πέκχαρντ (80΄) και αυτογκόλ του Ντιόγο (89΄).

Αναμφίβολα, κέρδος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γαλανόπουλος, καθώς είχε εξαιρετική απόδοση. Να σημειωθεί πως στο 26΄ ο Γαλανόπουλος είχε κεφαλιά στο δεξί δοκάρι. Το άλλο ματς του ομίλου της ΑΕΚ διεξάγεται αύριο στη Λαμία, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Γαλανόπουλος, Σιμόες (55΄ Γιόχανσον), Πλατέλλας (55΄ Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αραμπατζής, Γκομές, Αντιλέχου, Γρομίτσαρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Ναζίμ (46΄ Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουάλα (68΄ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70΄ Γεωργακόπουλος).

Στη Ριζούπολη, ο Απόλλων επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0 σε ματς του 3ου ομίλου, με γκολ του Κάσσου στο 69΄. Για τον 4ο όμιλο, η Καλλονή ηττήθηκε στη Μυτιλήνη από τον Αγροτικό Αστέρα με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18΄ με τον Φράγκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγροτικός Αστέρας πέτυχε την ανατροπή με τέρματα του Τεγούση στο 54΄ και του Τάι στο 86΄. Με δύο γκολ του Μιλούνοβιτς (71΄ και 82΄) και ένα του Καπνίδη (19΄) ο Αρης επικράτησε του Αιγινιακού με 3-0 σε ένα παιχνίδι που φιλοξενήθηκε στη Βέροια.

Με το ίδιο σκορ νίκησε ο Πανθρακικός την Καλλιθέα στην Κομοτηνή. Σκόρερ ήταν οι Νικόλτσης (37΄), Ηλιάδης (57΄) και Καρδάρης (90΄).

Το δεύτερο «πιάτο»

O φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης, Ολυμπιακός δίνει απόψε το μοναδικό εντός έδρας ματς για τον 2ο όμιλο με αντίπαλο τον Πλατανιά (ώρα έναρξης 19.30). Ο Πάουλο Μπέντο συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μάρκο Μάριν που είχε μείνει εκτός πλάνων του στις αναμετρήσεις με την Αστάνα και τον ΠΑΟΚ. Επίσης, στη 18άδα είναι οι Πάρντο, Ρομαό και Σιόβας, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Αντιθέτως, αποκλείστηκαν οι Φορτούνης, Καπίνο, Ελιουνούσι, Ντα Κόστα, Μποτία, Μάρτινς και Καμπιάσο, καθώς το Σάββατο ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα.

Εκτός έμειναν ακόμη ο ανέτοιμος Ντε Λα Μπέγια και οι Πασιένσια, Ζντιέλαρ.

Στην αποστολή βρίσκονται οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ιντέγε, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρέτσος, Ρομαό, Σεμπά, Σιόβας, Βιάνα. Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μανούσο, Γιακουμάκη και Αποστολόπουλο, ενώ για αγωνιστικούς λόγους άφησε στα Χανιά τους Καρυπίδη, Γκνιάτιτς και Μενδρινό.

Νωρίτερα (17.15), ο ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του θα υποδεχθεί στην Τούμπα την ΑΕΛ για τον 1ο όμιλο. Ο Βλάνταν Ιβιτς αποφάσισε να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Αθανασιάδης, Ροντρίγκες, Βαρέλα, Γλύκος, Μάτος, Κάμπος, οι οποίοι μαζί με τους τραυματίες Σάχοφ και Λέοβατς αποκλείστηκαν από την αποστολή, όπου βρίσκονται οι Μπρκιτς, Σιαμπάνης, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Κοροβέσης, Κίτσιου, Δημητριάδης, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Δεληγιαννίδης, Κουλούρης, Περέιρα, Τιάμ, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μυστακίδης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Περιστερίου ανάμεσα στον Ατρόμητο με τον Παναιτωλικό, όπως και το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την Ξάνθη στην Ηπειρο.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα: 1ος όμιλος: 17.15 ΠΑΟΚ – ΑΕΛ, 2ος όμιλος: 19.30 Ολυμπιακός – Πλατανιάς, 4ος όμιλος: 15.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη. 7ος όμιλος: 17.15 Ατρόμητος – Παναιτωλικός. 8ος όμιλος: 15.00 Πανιώνιος – Λεβαδειακός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή