Επενδύσεις έως 1 δισ. την επόμενη πενταετία από τα ΕΛΠΕ

Επενδύσεις έως 1 δισ. την επόμενη πενταετία από τα ΕΛΠΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 750 εκατ. έως 1 δισ. από τα ΕΛΠΕ για την επόμενη πενταετία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός, κατά την ομιλία του στο 21ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ. Ο κ. Τσοτσορός ανακοίνωσε, επίσης, ότι η σημαντική κερδοφορία του ομίλου με EBITDA 758 εκατ. το 2015 θα συνεχιστεί και το 2016 με πρόβλεψη για κέρδη έως 700 εκατ., παρά τα χαμηλά διεθνή περιθώρια και τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά. Αναλύοντας τη στρατηγική του ομίλου για την περίοδο 2016 – 2021, ο κ. Τσοτσορός επεσήμανε:

• Την παραμονή των διυλιστηρίων στο 25% των πρώτων μονάδων του ανταγωνισμού με συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού ύψους 400 εκατ.

• Την αναμόρφωση της εμπορικής πολιτικής, με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας του ομίλου τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά, όπου εκτιμάται ότι κατευθύνεται το 70% της παραγωγής, αλλά και την είσοδο σε νέες αγορές.

• Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διεύρυνσης της παρουσίας των μονάδων πώλησης.

• Τον σχεδιασμό επενδυτικών δράσεων για αυξημένη συμμετοχή στις ΑΠΕ, στην ηλεκτρική ενέργεια και στο φυσικό αέριο.

• Την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδιασμού στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, για την εκμετάλλευση ευκαιριών σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς ομίλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή