Παραίτηση του Νίκου Παππά ζητούν Ποτάμι και Δημ. Συμπαράταξη

Παραίτηση του Νίκου Παππά ζητούν Ποτάμι και Δημ. Συμπαράταξη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ζητούν το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στον απόηχο της απόφασης – ράπισμα του ΣτΕ για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV». Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν.

Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππα ζήτησε με δήλωσή του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει!.. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός… Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε την Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα. Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για νίκη του κράτους δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση. 

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Όσον μας αφορά θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ ,με όλες του τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα αρμοδιότητες ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού .

Η Κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη . Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα . Επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης ο Υπουργός κ.Παππάς.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή