Αύξηση κερδοφορίας για την Barclays το γ΄ τρίμηνο 2016

Αύξηση κερδοφορίας για την Barclays το γ΄ τρίμηνο 2016

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση κερδών κατά 35% ανακοίνωσε η Barclays για το γ΄ τρίμηνο, λόγω της έντονης δραστηριότητας στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής. Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός προχώρησε, παράλληλα, σε αύξηση των προβλέψεων για την κάλυψη αποζημιώσεων στην υπόθεση της παραπειστικής ασφάλισης δανείων στη Βρετανία. Οι συνολικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. στερλίνες στα 8,4 δισ. στερλίνες.

Αναλυτικότερα, τα προ φόρων κέρδη της Barclays έφθασαν τα 837 εκατ. στερλίνες το τρίμηνο που έληξε τέλη Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα 617 εκατ. έναν χρόνο πριν. Tα κέρδη από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν 40% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Οπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Telegraph, τα οικονομικά αποτελέσματα της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν από τον μεγάλο όγκο των συναλλαγών σε βρετανικά ομόλογα, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που επικράτησε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Μεγάλα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων δεν παρουσίασε μόνον η Barclays, αλλά και η Deutsche Bank και οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Eντούτοις, τα κέρδη της Barclays κατά τους πρώτους εννέα μήνες έχουν μειωθεί 10%, στα 2,9 δισ. στερλίνες, από την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης δευτερευουσών δραστηριοτήτων. Σήμερα, η Barclays επικεντρώνεται στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, αφού έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 14.500 άτομα σε όλον τον κόσμο. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η βρετανική τράπεζα παραμένει ευάλωτη στο Brexit, καθώς το Σίτι του Λονδίνου αναμένεται να χάσει την πρωτοκαθεδρία του στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βρετανικές τράπεζες έχουν επιστρέψει 30 δισ. στερλίνες σε πελάτες τους λόγω παραπειστικής πώλησης ασφαλιστικών συμβολαίων για την κάλυψη δανείων από το 2011. Η Χρηματοοικονομική Αρχή Συμμόρφωσης της Βρετανίας έχει ορίσει ως απώτατο όριο τον Ιούνιο του 2019 για την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων σχετικά με αυτή την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή