Αναβολή εκδίκασης άρθρου 99 για Jetoil

Αναβολή εκδίκασης άρθρου 99 για Jetoil

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 13 Δεκεμβρίου μετατέθηκε η συζήτηση για την υπαγωγή της εταιρείας Jetoil στο άρθρο 99. Η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί χθες, ωστόσο αναβλήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε και το οποίο έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, παρά την αρνητική θέση των πιστωτριών τραπεζών. Μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, πάντως, παρατείνεται και το καθεστώς προστασίας της εταιρείας από τους πιστωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την εταιρεία και τα περιουσιακά της στοιχεία, με αιχμή τους αποθηκευτικούς χώρους, έχει επιδείξει εγχώριος επενδυτής, ο οποίος και συναίνεσε στην αναβολή της συζήτησης. Στην αναβολή συναίνεσαν και τα ΕΛΠΕ, που είναι επίσης πιστωτής της Jetoil.

Το 15,44% του μετοχικού κεφαλαίου της Kleemann Hellas απαιτείται να συγκεντρωθεί από την εταιρεία MCA Orbital Global Holdings, προκειμένου να αποκτήσει το 90% και να ζητήσει τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο. Οπως εκτιμάται, το αργότερο έως τα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η υποχρεωτική δημόσια πρόταση που κατέθεσαν τα μέλη της οικογένειας του βασικού μετόχου και ιδρυτή Nικόλαου Κουκούντζου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1983 και κατόρθωσε τις επόμενες τρεις δεκαετίες να γίνει μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανελκυστήρων, με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς άνω του 3%. Εισήχθη στις 5 Απριλίου 1999 στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έπειτα από 17 χρόνια αποχωρεί από την αγορά.

Περί ψηφιακής πολιτικής

«Μικρό καλάθι» για τις εξαγγελίες περί ίδρυσης υπουργείου Πληροφορικής κρατάει η αγορά. Κατ’ αρχάς, επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει συνηθίσει να υλοποιεί. Για παράδειγμα, η Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία συστάθηκε πριν από πολλούς μήνες, και παρά το γεγονός ότι τρέχει ο χρόνος αντίστροφα για τις απορροφήσεις στο ΕΣΠΑ, παραμένει ένα κεφάλι χωρίς σώμα. Πρόκειται για το κεφάλι του γενικού γραμματέα, χωρίς η Γραμματεία να διαθέτει προσωπικό. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από μερικά χρόνια, επί ΠΑΣΟΚ, με την υπουργοποίηση του Παντελή Τζωρτζάκη. Ο ίδιος υπήρξε υφυπουργός σε ένα «κουφάρι» αρμοδιοτήτων που δεν ανέλαβε ποτέ. Πάντως, πολλοί λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Συνεχίζεται η μάχη για τη «Σουρωτή»

Πολύ ζεστά φαίνεται ότι έχει πάρει την υπόθεση της απόκτησης της «Σουρωτής» ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας θα μιλήσει σήμερα στις 6 μ.μ. στους μικρομετόχους της εταιρείας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σουρωτής. Εκεί πρόκειται να αναλύσει το επιχειρηματικό του σχέδιο για την ανάπτυξη της εταιρείας και θα συνομιλήσει με τους μετόχους, πολλοί εκ των οποίων είναι κάτοικοι της περιοχής και εργάζονται στη «Σουρωτή». Η διαδικασία, πάντως, της συγκέντρωσης μετοχών τόσο από τον όμιλο Ι. Σαββίδη όσο και από την Coca – Cola HBC συνεχίζεται.

Αρχίζουν να τρέχουν στην κυβέρνηση

Επειτα από μία εβδομάδα κατ’ ιδίαν επαφών, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα. Γι’ αυτό και οι πρώτες επαφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη (φωτ.) ήταν τις προηγούμενες ημέρες με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας και τον υπουργό Εργασίας και την αναπληρώτριά του. Τα θέματα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και της περικοπής των αμυντικών δαπανών είναι ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων και είναι τα πιο δύσκολα. Οπότε η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει για να είναι έτοιμη, ενόψει της επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στις 14 Νοεμβρίου, και αυτό πράττει. Το ερώτημα είναι αν ασχολούνται και οι άλλοι υπουργοί με τα «μικρότερης» σημασίας μέτρα του ελέγχου με τον ίδιο ζήλο. Μπορεί στα τέλη του μήνα να έχουν μείνει εκκρεμότητες για τα θεωρητικά «εύκολα» μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή