ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκές αγορές σε συνεχή πτώση

Πτώση 1,85% για τον Ιbex 35 της Μαδρίτης, 1,47% για τον Xetra Dax της Φρανκφούρτης, 1,24% για τον Cac 40 της Γαλλίας και 1,04% για τον Ftse 100 του Λονδίνου.

Για όγδοη συναπτή συνεδρίαση υποχώρησαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, από τις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους κλάδους με τη μεγαλύτερη πτώση ήταν ο τραπεζικός, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφουν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών.

Οι Popolare di Milano, Banco Popolare και UniCredito σημείωσαν απώλειες από 5% έως 7,7% εν μέσω έντονης φημολογίας πως η κυβέρνηση Ρέντσι ενδέχεται να αναβάλει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Σε περίπτωση αναβολής του δημοψηφίσματος θα πληγούν οι μετοχές, καθώς εκκρεμεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που χρειάζεται πολιτική σταθερότητα», σχολιάζει η τράπεζα Mediobanca σε ανακοίνωσή της προς τους πελάτες της. Η αγορά του Μιλάνου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση χθες, με τον δείκτη Ftse Mib να κλείνει με απώλειες 2,51%. Οι απώλειες των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών ήταν 1,85% για τον Ιbex 35 της Μαδρίτης, 1,47% για τον Xetra Dax της Φρανκφούρτης, 1,24% για τον Cac 40 της Γαλλίας και 1,04% για τον Ftse 100 του Λονδίνου. Ενισχυμένες, αντιθέτως, παραμένουν οι τιμές του χρυσού, που κυμαίνονταν χθες βράδυ στα 1.307,04 δολάρια η ουγγιά, καθώς προσελκύει και πάλι επενδυτές που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ