Προς έκδοση μερισμάτων σε 23.500 συνταξιούχους του Μετοχικού Ταμείου

Προς έκδοση μερισμάτων σε 23.500 συνταξιούχους του Μετοχικού Ταμείου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 85 εκατ. ευρώ από το κονδύλι για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση 23.500 μερισμάτων σε συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που περιμένουν στην ουρά του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Αναλυτικά, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) εξασφάλισε 85 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προγραμματίζει να εξοφλήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους τους 23.500 συνταξιούχους που περιμένουν την έκδοση του μερίσματός τους ή και σε αρκετές περιπτώσεις την εξόφληση των αναδρομικών τους από τον Φεβρουάριο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων προγραμματίζει μια έκτακτη πληρωμή στο τέλος Νοεμβρίου, με στόχο να εξοφληθούν αρχικά οι πρώτοι 5.000 δικαιούχοι. Πρόκειται για συνταξιούχους υπαλλήλους που έχουν ήδη ενταχθεί δηλαδή στις τακτικές πληρωμές του ΜΤΠΥ και έχουν ήδη πληρωθεί κάποιο μέρισμα, περιμένουν όμως στην ουρά για την εξόφληση των αναδρομικών τους.

Η τακτική πληρωμή του μερίσματος είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο, όταν και θα εξοφληθούν βάσει προγραμματισμού οι υπόλοιποι 18.500 συνταξιούχοι του Δημοσίου. Πρόκειται για νέους μερισματούχους που δεν έχουν πάρει κανένα μέρισμα και περιμένουν την πρώτη τακτική πληρωμή, συν τα όποια αναδρομικά αντιστοιχούν στους μήνες αναμονής. Μάλιστα, η διοίκηση του ΜΤΠΥ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη έκτακτη πληρωμή εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εξοφλήσεις. Οι πληρωμές θα γίνουν με βάση τη λίστα αναμονής. Να σημειωθεί ότι βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου, τα αναδρομικά για τους μήνες μέχρι και 31/12/2015 θα υπολογιστούν με βάση το παλιό μέρισμα, ενώ τα αναδρομικά για τους μήνες από 1/1/2016 και μετά θα είναι σημαντικά μειωμένα, με βάση τον νέο τύπο υπολογισμού των μερισμάτων που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή