ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ινδική κουζίνα

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑ

(Φωτογραφία: Shutterstock)

Αγνωστη αλλά παραδόξως και οικεία συγχρόνως. Διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις.

Ρύζι μπασμάτι, θαλασσινά και μείγματα μπαχαρικών τα πιο κοινά της υλικά.Διαβάζοντας για πρώτη φορά τις συνταγές σκεφτόμουν ότι οι σάλτσες θα είναι όλες ίδιες καθώς όλες είχαν κάρι, τζίντερ, κάρδαμο, κουρκουμά, κύμινο. Οι δοκιμές στον Γαστρονόμο με έπεισαν για το αντίθετο. Ανάλογα με την πρώτη ύλη τα μπαχαρικά δίνουν άλλη γεύση και αποτέλεσμα.

Στην ινδική κουζίνα υπάρχουν πολλά χορτοφαγικά πιάτα αλλά και η παράδοση του μεζέ. Στο τραπέζι υπάρχει πάντα ένα βασικό πιάτο, ρύζι π.χ., και διάφορα μικρά μπολάκια με υλικά μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο. Κοτόπουλο, αρνί, ψάρι, ζαρζαβατικά, καυτερά ανάλογα με τα γούστα του μάγειρα από πολύ έως μέτρια (το καθόλου δεν παίζει). Υπέροχα ψωμιά και πίτες. Και γλυκά τόσο γλυκά και αρωματικά που τους αμάθητους τους λιγώνουν.

Μια κουζίνα συναρπαστική.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ