Εκθεση «Made by Loula in Gr.» από τη Σπυριδούλα Πολίτη

Εκθεση «Made by Loula in Gr.» από τη Σπυριδούλα Πολίτη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου την ατομική έκθεση της Σπυριδούλας Πολίτη  με τίτλο: «Made by Loula in Gr.» σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού.

Οπως γράφει η καλλιτέχνιδα για τη δουλειά της: «Ζωγραφίζω ρούχα ή επεμβαίνω στα ρούχα μου, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία αισθάνομαι να αποκαλύπτω, να ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα στην κοινωνία που ζω και συνομιλώ. Το ένδυμα είναι μάρτυρας του ανθρώπου παρά την απουσία του, δηλώνει την τάξη του, πνευματική, οικονομική καθώς και την αισθητική του».

Οσο για τον τίτλο Made by Loula in Gr., η Σπυριδούλα Πολίτη σχολιάζει πως «εκφράζει τη σημερινή πραγματικότητά μου, στην Ελλάδα που ζω με τα προβλήματά της».

Η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Μαραγκού αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τη δουλειά της Σπυριδούλας Πολίτη: «…η Λούλα μικροαστή, μεσοαστή, τέως μεγαλοαστή, σκεπτόμενη, ροκ, ψάχνει στην ντουλάπα και εμφανίζει τα καθημερινά ρούχα της. Εκείνα επιθυμεί να σκηνοθετήσει. Μα και βέβαια με την εικόνα του σώματος ασχολείται και πάλι. Είναι το ίδιο σώμα που θα καταπονηθεί, θα αναιρεθεί, θα χρησιμοποιηθεί, θα αλλάξει φόρμα, θα μεταποιηθεί. Βλέπετε, το παρόν πάντα έχει τον λώρο του στο παρελθόν, κυρίως στον καλλιτέχνη. (…) Στην υπόθεση της τέχνης, τα καμώματα αυτά, εντάσσονται σε ένα σύγχρονο νέο-ποπ σκηνικό, με αρκετή δόση σουρεαλισμού, ακριβώς σαν την ελληνική μας αλλοπρόσαλλη κατάσταση».

Η Σπυριδούλα Πολίτη σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, (1983-1988). Εχει παρουσιάσει δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Είναι μέλος της ομάδας Indoors.

Εργα της βρίσκονται σε μουσεία, τράπεζες και ιδιωτικές συλλογές. Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή