ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για επίθεση της Αλ Κάιντα, πριν τις εκλογές

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προειδοποίηση για πιθανά χτυπήματα της Αλ Κάιντα, μια μέρα πριν τις εκλογές, απέστειλαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προς τις αρχές της Νέας Υόρκης, του Τέξας και της Βιρτζίνια, σύμφωνα με το δίκτυο CBS.

Δεν έχει γίνει, ωστόοσο, γνωστό σε ποιες  περιοχές θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο χτύπημα αλλά οι υπηρεσίες φαίνεται να ειδοποίησαν την αντιτρομοκρατική να βρίσκεται σε επαγρύπνιση.

Το σενάριο αυτό επισκιάζει το ήδη σκοτεινό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κόντρα των δύο υποψηφίων και τις θεωρίες που θέλουν Ρώσους χάκερ και άλλες μυστικές πολιτικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν στις εκλογές.

Κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές, βρίσκονται ήδη σε μια κούρσα ενίσχυσης και προστασίας  των εκλογικών ηλεκτρονικών συστημάτων και θωράκισης των πόλεων, υπό το φόβο τρομοκρατίας και ταραχών.

«Το FBI, συνεργαζόμενο με τους ομοσπονδιακούς πολιτειακούς και τοπικούς ομολόγους μας, μοιράζεται και αξιολογεί πληροφορίες σε καθημερινή βάση και θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους του στην κοινότητα της επιβολής του νόμου και των πληροφοριών για να εντοπίσει και να αναχαιτίσει οποιαδήποτε εν δυνάμει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε στο CBS ανώτερος αξιωματούχος του FBI.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ