Εκδήλωση του ΣΕΒ για κανόνες ανταγωνισμού

Εκδήλωση του ΣΕΒ για κανόνες ανταγωνισμού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή πρωτοβουλία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την υιοθέτηση καλών πρακτικών από επιχειρήσεις και συνδέσμους στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού ανέλαβε ο ΣΕΒ. Στόχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τον ανταγωνισμό στην καθημερινή λειτουργία των περιφερειακών και κλαδικών συνδέσμων και κατ’ επέκταση των ίδιων των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν. Στο ειδικό θεματικό εργαστήριο (workshop) με θέμα: «Πώς επηρεάζουν τη λειτουργία των συνδέσμων επιχειρήσεων οι κανόνες του ανταγωνισμού» που διοργανώθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου την περασμένη Πέμπτη, την Επιτροπή Ανταγωνισμού εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Λουκάς, η γενική διευθύντρια κ. Δ. Ξηρόκωστα, καθώς και η προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος προώθησης συμμόρφωσης κ. Λ. Κατσαρέλη.

Οπως τονίστηκε στο μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου κ. Θεόδωρου Φέσσα, «ο ΣΕΒ πιστεύει ότι η καλύτερη ενημέρωση των διοικήσεων, των μελών και των στελεχών των συνδέσμων και ενώσεων επιχειρήσεων για τους κανόνες του ανταγωνισμού εγγυάται τη σύννομη λειτουργία τους, καθιστά εφικτή την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη τους. Επιπλέον, συμβάλλει στην εύρυθμη και ανταγωνιστική λειτουργία των επιμέρους κλάδων και αγορών της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος τόσο των ίδιων των επιχειρήσεων όσο κυρίως των καταναλωτών».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Ακης Σκέρτσος τόνισε ότι «η επιφυλακτικότητα ή και ο φόβος που καταγράφεται από τις επιχειρήσεις έναντι της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό αλλά και έναντι της ίδιας της Επιτροπής που διασφαλίζει την εφαρμογή του, πηγάζει κυρίως από το έλλειμμα γνώσης για ένα ιδιαιτέρως εξειδικευμένο και τεχνικό αντικείμενο που συχνά δεν γίνεται εύκολα κατανοητό, αν και διέπει την καθημερινή λειτουργία τους».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι εκπρόσωποι των 30 κλαδικών και περιφερειακών συνδέσμων που συμμετείχαν, ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμόζουν σχετικά με σειρά θεμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή