Το σίριαλ «Σκουρλέτης κατά Παναγιωτάκη» συνεχίζεται…

Το σίριαλ «Σκουρλέτης κατά Παναγιωτάκη» συνεχίζεται…

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια έλαβε χθες η κόντρα Σκουρλέτη – Παναγιωτάκη (φωτ.). Η διοίκηση της ΔΕΗ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις Σκουρλέτη κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΔΕΗ για την υπολειτουργία της μονάδας στη Μεγαλόπολη και στο ότι στη ΔΕΗ υπηρετούν 600 στελέχη προβεβηκυίας ηλικίας. Η ΔΕΗ χαρακτηρίζει αβάσιμα τα περί λειτουργίας της μονάδας της Μεγαλόπολης στο 30%, ενώ σε σχέση με τα προβεβηκυίας ηλικίας στελέχη ενημερώνει ότι αντιμετωπίζει το θέμα με υπευθυνότητα και στο επόμενο Δ.Σ. προωθείται εισήγηση για αποχώρηση 200 εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις συντάξιμες προϋποθέσεις.

Στην Intracom Telecom έναντι 46 εκατ. ευρώ περνάει το πιλοτικό έργο για τους 200.000 «έξυπνους» μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 86,6 εκατ. ευρώ και στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχε και η κοινοπραξία ΟΤΕ – Intrakat – Intrasoft International, με προσφερόμενο τίμημα 62 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών αποκλείστηκε η κοινοπραξία της κινεζικής CMEC με τη Microdata του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Μπάκουλη.

Δεν γίνεται δουλειά μόνο με το φιλότιμο

Τον διάλογο που είχε με μια καθαρίστρια χρησιμοποίησε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, για να περιγράψει τις αρμοδιότητες και κυρίως τη σημασία της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ). Μιλώντας χθες στα εγκαίνια της υπηρεσίας, η οποία στεγάζεται στο κτίριο «Κεράνης», επί της Λεωφόρου Θηβών, ο κ. Κουρμούσης αφηγήθηκε το ακόλουθο περιστατικό. Συνάντησε, λοιπόν, το Σάββατο μια καθαρίστρια στο κτίριο και της είπε: «Καλά, σαββατιάτικα ήρθατε;». Και η καθαρίστρια απάντησε στον κ. Κουρμούση: «Εδώ, παιδί μου, θα φτιαχτεί μια υπηρεσία που θα βοηθάει τον κόσμο να μη μας πάρουν τα σπίτια. Θα έρχομαι και Σάββατο και Χριστούγεννα και Πάσχα για να καθαρίζω». Μένει, πάντως, να δούμε πότε θα στελεχωθεί πλήρως η νέα υπηρεσία για να λειτουργεί πράγματι προληπτικά κατά της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εταιρείας από τον κλάδο μαρμάρου για την εξαγορά επιχείρησης στο εξωτερικό. Η εταιρεία με τη συγκεκριμένη εξαγορά θα εισέλθει στην ξένη αγορά, όπου παρατηρείται αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα υπέγραψε νέα συμβόλαια εξαγωγών στην Κίνα.

Κοστίζει πολλά ευρώ η προβολή της Ελλάδας

Το ποσό των 11.780 ευρώ με ΦΠΑ θα διατεθεί από τουριστικά κονδύλια για τις συνολικές ανάγκες πραγματοποίησης καλλιτεχνικής εκδήλωσης διάρκειας μιας ώρας στο ελληνικό περίπτερο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market, η οποία θα λάβει χώρα στο Λονδίνο από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το απόγευμα, θα παίξει πιάνο για τους Βρετανούς και άλλους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου ο κ. Γιώργος Παπαχρηστούδης και θα τραγουδήσει η κ. Αναστασία Ζαννή.

Κάποια ξένα funds ποντάρουν σε θετικές εξελίξεις τον Δεκέμβριο

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση των αποδόσεων αποδίδεται στην αγορά ελληνικών ομολόγων από κάποια funds.

Πρόκειται για μικρά ποσά (100-200 εκατ. ευρώ), και η κινητικότητα αυτή θεωρείται ότι δεν σχετίζεται τόσο με τις εξελίξεις στην Ελλάδα όσο, κυρίως, με λόγους που αφορούν τα ίδια τα funds και τη διαχείριση των επενδύσεών τους λίγο πριν από το κλείσιμο του έτους. Ενδεχομένως να περιμένουν κάτι καλό μέσα στον Δεκέμβριο και σπεύδουν να προλάβουν τις εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή