ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι επικεφαλής σε ελεγκτικά κέντρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επιλέχθηκαν οι νέοι προϊστάμενοι στα μεγαλύτερα ελεγκτικά κέντρα της χώρας από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, τα οποία λειτουργούσαν για διάστημα ενός περίπου μήνα χωρίς επικεφαλής. Στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) αναλαμβάνει ως προϊσταμένη η Βασιλική Ηλιοπούλου με α΄ υποδιευθυντή τον Βασίλειο Γλούμη.

Στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) τοποθετείται επικεφαλής ο Περικλής Πολύζος και τις δύο θέσεις των υποδιευθυντών καταλαμβάνουν ο Ευστ. Φουστέρης και ο Ευ. Γαβαλάς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πιτσιλής στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε απομακρύνει τους επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου Δ. Μασίνα και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων Δ. Καπνίση. Ο λόγος σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί ήταν η μεγάλη υστέρηση έναντι των στόχων για τα δύο ελεγκτικά κέντρα. Συγκεκριμένα, η απόκλιση των εσόδων του ΚΕΦΟΜΕΠ έναντι του στόχου για το 2015 ήταν 18,1% και του ΚΕΜΕΕΠ 34%. Επίσης, σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016, η απόκλιση για το ΚΕΦΟΜΕΠ ήταν 40,3% και για το ΚΕΜΕΕΠ 52,3%.

Παράλληλα, νέοι επικεφαλής τοποθετούνται και στις ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών ο Αλέξιος Καββαθάς, Πλοίων η Γεωργία Μανωλάκου, Κατοίκων Εξωτερικού ο Δημήτριος Καραγιάννης.

Στο μεταξύ, τη δημιουργία «μόνιμων ομάδων» για επιτόπιους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής σε εικοσιτετράωρη βάση, στοχευμένους ελέγχους ανά κλάδο και την τροποποίηση του πλαισίου κυρώσεων και προστίμων ανακοίνωσε ο κ. Πιτσιλής στο 8ο Thessaloniki Tax Forum.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ