Τι είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ για ελληνικό χρέος και είσοδο Ελλάδας στο ευρώ

Τι είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ για ελληνικό χρέος και είσοδο Ελλάδας στο ευρώ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα να αποκτά πλέον διαφορετική διάσταση, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα ακολουθήσει την πολιτική του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις αναφορές που έχει κάνει κατά το παρελθόν για την χώρα μας ο νέος πλανητάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι αναφορές είναι με το σταγονόμετρο και ιδιαίτερα λακωνικές, κάτι που αυξάνει την αβεβαιότητα στην ελληνική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τραμπ είχε πει αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος: «εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση», είχε τονίσει σε συνέντευξή του.

Μία δεύτερη αναφορά του κ. Τραμπ στην Ελλάδα αφορούσε στο νόμισμα:«Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα».

Τέλος υπάρχει και μία ακόμα αναφορά του πρόεδρου Τραμπ στην χώρα μας, διόλου κολακευτική.

Τον Ιούλιο του 2015, μιλώντας σε εκπομπή του Fox News, εξήγησε γιατί θέτει υποψηφιότητα λέγοντας: «το κάνω για να κάνουμε ξανά την χώρα μας μεγάλη. Χρωστάμε 18  τρις και το χρέος μεγαλώνει. Σύντομα θα φτάσει 21. Θα φτάσουμε σε σημείο δίχως επιστροφή. Θα γίνουμε σαν την Ελλάδα».

Σταχυολογώντας αυτές τις λίγες αναφορές από το παρελθόν, φαίνεται πως πλέον η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα εισέρχεται σε μία αχαρτογράφητη εποχή, μέχρι να αποσαφηνιστούν τα νέα δεδομένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή