ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα: «Θεραπεύοντας ψυχικά με την βοήθεια των ζώων»

Ο επιστημονικός σύλλογος μέριμνας παιδιού και εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ) διοργανώνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα «Θεραπεύοντας ψυχικά με την βοήθεια των ζώων» με ομιλητή τον ζωοθεραπευτή, ψυχοθεραπευτή και ιδρυτή του γαλλικού ινστιτούτου Ζωοθεραπείας François Beiger.

«Ζωοθεραπεία, ή πώς με τη διαμεσολάβηση ενός ειδικά διαπαιδαγωγημένου ζώου και στα πλαίσια μιας δομημένης και εστιασμένης παρέμβασης, επιτυγχάνεται μια βελτίωση σε διάφορες ψυχοπαθολογίες και δυσκολίες επικοινωνίας παιδιών και εφήβων.

Το ζώο ανοίγει δρόμους επικοινωνίας (εξωλεκτική, οπτική, αφής, όσφρησης) όταν η ψυχοπαθολογία την περιορίζει ή την αποκλείει. Ετσι ευνοείται ένας ευεργετικός χώρος αλληλεπίδρασης.

Η σχέση που δημιουργείται με το ζώο επιτρέπει την ανάπτυξη ενός συναισθηματικού δεσμού που θα διαμορφώσει πολύτιμα και καθησυχαστικά σημεία αναφοράς για το υποκείμενο που πάσχει.

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ) σας καλεί σε μία ημερίδα γύρω από αυτήν την πρωτοπόρα θεματική.

Η ημερίδα ενδιαφέρει επαγγελματίες της υγείας και εκπαιδεόμενους (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές κτλ)».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016.
Ώρα: 10:00 – 15:00 στον Κινηματογράφο Βακούρα, Ιωάννου Μιχαήλ 8, θεσσαλονίκη
Είσοδος 20 ευρώ (φοιτ. 10 ευρώ)

Πληροφορίες: www.facebook.com/symepe και στο symepe.gr

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ