Aμεση αποκατάσταση των σχέσεων Εθνικής – ΤΧΣ ζήτησε ο Γ. Δραγασάκης

Aμεση αποκατάσταση των σχέσεων Εθνικής – ΤΧΣ ζήτησε ο Γ. Δραγασάκης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση αποκατάσταση των αναγκαίων συνθηκών ομαλής συνεργασίας ανάμεσα σε Εθνική Τράπεζα και Ταμείο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η διοίκηση της Εθνικής είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δημιουργία του ρήγματος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη  σύνεση των εμπλεκομένων μερών.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, διαπιστώνεται η δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη την οποία η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν άλλες αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες ζητώντας να γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει και το 40% των μετοχών της, με γνώμονα τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή