Το γράμμα του Λέοναρντ Κοέν στη μούσα του Μαριάν Ιλεν πριν από τον θάνατό της

Το γράμμα του Λέοναρντ Κοέν στη μούσα του Μαριάν Ιλεν πριν από τον θάνατό της

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ρομαντική επιστολή που ξεχειλίζει συναίσθημα με παραλήπτη τη Μάριαν Ιλεν και με αποστολέα τον Λεοναρντ Κοέν δημοσιεύει το περιοδικό Rolling Stone. Η επιστολή είχε συνταχθεί λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της Ιλεν στις 29 Ιουλίου του 2016 από λευχαιμία.

«Λοιπόν Μαριάν έχει έρθει η στιγμή που έχουμε γεράσει και τα κορμιά μας καταρρέουν και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα σε ακολουθήσω. Να ξέρεις ότι βρίσκομαι τόσο κοντά σου που αν απλώσεις το χέρι σου θα αγγίξεις το δικό μου» έγραφε ο Κοέν στο γράμμα προς τη μούσα του», όπως δήλωσε στο CBC ο φίλος της Ιλεν, Ζαν Κρίστιαν Μολεσταντ.

Η επιστολή συνεχίζει ως εξής: «Γνωρίζεις καλά ότι σε αγαπούσα ανέκαθεν για την ομορφιά και τη σοφία σου, αλλά δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, καθώς ήδη γνωρίζεις τα πάντα για αυτό. Θέλω μόνο να σου ευχηθώ να έχεις ένα όμορφο ταξίδι. Αντίο παλιά μου φίλη. Ατελείωτη αγάπη μου θα σε συναντήσω πιο κάτω στον δρόμο».

Δύο μέρες μετά η Ιλεν έχασε τις αισθήσεις της και πέθανε, όπως δήλωσε ο πιστός της φίλος Μολεσταντ.

Η επιστολή του Κοέν όπως συμπληρώνει ο Ζαν Κρίστιαν Μολεστάντ έδωσε κουράγιο στην Μαριάν στις τελευταίες αυτές ώρες της ζωής της. «Οταν της διάβασα το γράμμα χαμογέλασε και άπλωσε το χέρι της για να "πιάσει" το δικό σου. Γαλήνεψε γνωρίζοντας ότι κατανοείς την κατάσταση της υγείας της και οι ευλογίες σου για το τελευταίο της ταξίδι της χάρισαν επιπλέον δύναμη», περιγράφει.

Ο Κοέν είχε συναντήσει την πανέμορφη Νορβηγίδα Μάριαν Ιλεν στην Υδρα τη δεκαετία του '60. Μάλιστα η ίδια μαζί με τον γιο της ακολούθησαν τον Λεοναρντ Κοέν για τα επόμενα επτά χρόνια μοιράζοντας τη ζωή τους ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Η σχέση του Κοέν με την Ιλεν ήταν αυτή που πυροδότησε την έμπνευση του διάσημου τραγουδοποιού προκειμένου να συνθέσει τα τραγούδια «So Long, Marianne» και «Bird on the Wire».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή