Εκρηξη με νεκρούς στο γερμανικό προξενείο στο Αφγανιστάν

Εκρηξη με νεκρούς στο γερμανικό προξενείο στο Αφγανιστάν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη αργά το βράδυ της Πέμπτης έξω από το προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο Βόρειο Αφγανιστάν, αλλά όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι στο συγκρότημα έχουν διασωθεί.

Ο Σαγιέντ Καμάλ Σαντάτ, επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπαλχ, είπε ότι αυτοί που είχαν τραυματιστεί από τα θραύσματα γυαλιού στην ισχυρή έκρηξη βρίσκονται σε τοπικά νοσοκομεία. Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις συνέχιζαν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών μέχρι αργά χθες το βράδυ. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από την προηγούμενη νύχτα μέχρι χθες το πρωί και οι έρευνες συνεχίστηκαν μετά το ξημέρωμα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στον χώρο της έκρηξης και ότι ο υπουργός εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Επιπλέον εκτίμησε ότι η ενέργεια δεν θα έχει επιπτώσεις στη γερμανική παρουσία στην περιοχή. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα γεγονότα της χθεσινής βραδιάς θα οδηγήσουν σε αλλαγή της γερμανικής στάσης ή της διεθνούς κοινότητας για την ανάγκη παρατεταμένης βοήθειας στο Αφγανιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν σε ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του Βορείου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή