Χτυπάνε το σαμάρι…

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στοχοποιεί η ΑΔΕΔΥ. Σε αφίσα της, που παραπέμπει σε επικήρυξη εγκληματιών της Αγριας Δύσης, τον χαρακτηρίζει «γνήσιο εκφραστή και υπηρέτη των μνημονίων». Δεδομένου ότι στο παρελθόν δεν είχε στοχοποιήσει ποτέ με τέτοιον τρόπο κυβερνητικό στέλεχος, προκύπτει εύλογα το ερώτημα γιατί το κάνει με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Πιθανόν γιατί, επιρρίπτοντας την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής στον κ. Χουλιαράκη, αφήνει στο απυρόβλητο όλους τους άλλους που έχουν καλύτερες άκρες στον κομματικό μηχανισμό. Ωστόσο, η οικονομική πολιτική είναι της κυβέρνησης, όχι του κ. Χουλιαράκη.

Σε τροποποίηση ενός όρου της διακήρυξης του διαγωνισμού βυθομέτρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ. Ζητεί από τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν πίνακα παρόμοιων ερευνών που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται από τον διαγωνιζόμενο την τελευταία δεκαετία, και όχι πενταετία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προσφορές έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει τη μελέτη σε 105 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Εύλογη απορία από φορείς του τουρισμού

H υπoυργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας συμμετείχαν στη σύνοδο International Destination Management Crisis Summitt, που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς στο Λονδίνο, με αντικείμενο την ανταλλαγή των εμπειριών σε διεθνές επίπεδο για την επιτυχή αντιμετώπιση κρίσεων. Το υπ. Τουρισμού ανακοίνωσε ότι «η κ. Κουντουρά παρουσίασε ως ομιλήτρια το επιτυχημένο παράδειγμα της διαχείρισης κρίσης για τον προορισμό Ελλάδα το 2015, χρονιά κατά την οποία ο ελληνικός τουρισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον, λόγω των συνεχών πολιτικοοικονομικών δυσκολιών και των πληγμάτων στη διεθνή εικόνα της χώρας». Και κάποιοι τουριστικοί παράγοντες αναρωτήθηκαν: «Μα ποιος δημιούργησε πέρυσι την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε επιτυχώς το υπουργείο;».

Τέλη Νοεμβρίου κλείνουν τα βιβλία τους οι ξένοι οίκοι για όλα τα χρηματιστήρια του πλανήτη, προκειμένου τον Δεκέμβριο να προετοιμασθούν για τους επενδυτικούς στόχους της νέας οικονομικής χρονιάς. Η εγχώρια αγορά μετοχών και φέτος πρόσφερε υποαποδόσεις στα ξένα χαρτοφυλάκια, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές για το 2017.

Ακόμα μία δύσκολη διαπραγμάτευση

Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση για όλους αυτή για το χρέος. Ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ αλλά όχι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που ζητεί το Ταμείο. Η κυβέρνηση θέλει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά όχι το μνημόνιο που θα τα συνοδεύει. Θέλει, επίσης, να είναι γενναία τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά όχι τόσο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει η Ευρωζώνη ότι είναι αρκετά για τη βιωσιμότητα του χρέους και ότι δεν χρειάζονται τα μεσοπρόθεσμα. Συνεπώς, έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να βρεθεί το σημείο ισορροπίας, που συνήθως είναι ισορροπίας για τους πιστωτές και αστάθειας για την Αθήνα.

Στον οικονομικό εισαγγελέα στέλνει την ΕΛΠΑ το υπ. Εργασίας

«Η αναταραχή και οι αντιδράσεις για το παραβατικό καθεστώς που επικρατεί στην Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ) συνεχίζονται», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας. Οπως αναφέρει, εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν καταλάβει το λογιστήριο της ΕΛΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση όλων των συμφωνιών για τα χρωστούμενα, που ανέρχονται στα 10 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας με ειδική έκθεση παραπέμπει το θέμα στην οικονομική αστυνομία, στον οικονομικό εισαγγελέα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή