ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιδιωτική προειδοποίηση εξέδωσε η Τουρκία λόγω διαδηλώσεων στις ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προειδοποιητική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, συμβουλεύοντας τους Τούρκους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ, λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων σε διάφορες πόλεις μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη.

Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Σιάτλ, Όκλαντ και Πόρτλαντ θεωρούνται επικίνδυνες τοποθεσίες για τους Τούρκους ταξιδιώτες, καθώς όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «σημειώνονται περιστασιακά επεισόδια βίας και εγκλήματος» κατά τη διάρκεια των πορειών διαμαρτυρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, επίσης αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει αύξηση στις λεκτικές και σωματικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις με ρατσιστικό υπόβαθρο ενάντια σε άτομα που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

«Υπό το πλαίσιο του κινδύνου των παρόντων γεγονότων και της κοινωνικής έντασης, οι πολίτες μας που ζουν η σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ πρέπει να αποφεύγουν τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα επωφελούνταν, επίσης από τη στενή παρακολούθηση των τοπικών μέσων ενημέρωσης και των ανακοινώσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας και από το υπουργείο μας, την πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο μας στις ΗΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ