ΚΟΣΜΟΣ

Πρίμπους: «Βλέπω έναν πρόεδρο πολύ ήρεμο και χαλαρό»

AFP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να κυβερνήσει την Αμερική και το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, είναι απολύτως διατεθειμένο να δουλέψει μαζί του, δήλωσε σήμερα το πρωί ο μελλοντικός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρινς Πρίμπους.

Στις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του, ο Τραμπ θα έχει ως προτεραιότητες να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, να μειώσει τους φόρους, να σκεφτεί τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο ορίζοντας τους μεγάλους άξονες της εξωτερικής πολιτικής και να μεταρρυθμίσει τον νόμο Obamacare για την υγειονομική ασφάλιση.

«Πιστεύω πως έχουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε όλα αυτά δεδομένου ότι έχουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία και έχουμε ένα Κογκρέσο που βιάζεται να κάνει αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο Ρινς Πρίμπους σε συνέντευξή του στο ABC.

«Αυτό που βλέπω είναι ένας πρόεδρος που ετοιμάζεται», δήλωσε ακόμη ο Πρίμπους. «Η ομάδα του στη Νέα Υόρκη είναι πολύ απασχολημένη με στόχο να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά για τον αμερικανικό λαό. Και βλέπω έναν πρόεδρο πολύ ήρεμο και χαλαρό, γαλήνιο. Είναι έτοιμος να ηγηθεί του αμερικανικού λαού».

Αισιόδοξος παρά τη διαίρεση των αμερικανών ψηφοφόρων που έδωσαν περισσότερες ψήφους στην Χίλαρι Κλίντον παρά την ήττα της στους εκλέκτορες, ο Ρινς Πρίμπους προέβλεψε πως «μέσα σε 20 ή 30 χρόνια θα γραφτούν βιβλία γι' αυτόν τον πρόεδρο (τον Τραμπ), για τις επιτυχίες του και για το πώς εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του. Και για το πόσο ο αμερικανκός λαός θα έχει εκτιμησει το έργο που επιτελέσθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ