Στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίση μεταχείριση

Στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίση μεταχείριση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλέγμα διατάξεων που περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή παρέχει δυνατότητες για ίση μεταχείριση σε εργασιακά θέματα για πολίτες οι οποίοι διαθέτουν διαφορετικότητες, είτε εξαιτίας θρησκευτικών είτε άλλων λόγων (γλώσσας, εθνικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ.), ενώ παράλληλα εισάγονται αρμοδιότητες με την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών που ενισχύουν τη δράση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των κοινοτικών οδηγιών που πρόκειται να ενσωματωθούν στο δικό μας δίκαιο, ο Συνήγορος του Πολίτη, βασικός θεσμός προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθίσταται και στα καθ’ ημάς αρμόδιος για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις διακρίσεις εις βάρος πολιτών.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά προβλέπονται ποινές –φυλάκισης έως τρία χρόνια– αλλά και πρόστιμα για όσους σε χώρους εργασίας επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση σε άτομα λόγω χρώματος, φυλής και λοιπά, ενώ εισάγονται νέες πτυχές ποινικής αξιολόγησης για τις περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους (αστυνομικούς, λιμενικούς και άλλους), βασιζόμενες σε ρατσιστικούς λόγους.

Στο πολυνομοσχέδιο επίσης προβλέπονται εναρμονίσεις με τα κοινοτικώς ισχύοντα και αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για περιπτώσεις παραχάραξης νομισμάτων και κυρίως του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή