H υποδοχή Ομπάμα από Π. Καμμένο

H υποδοχή Ομπάμα από Π. Καμμένο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθν. Εμυνας Π. Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης ήταν οι πρώτοι Ελληνες επίσημοι που υποδέχθηκαν τον κ. Ομπάμα, όταν αυτός κατέβηκε από το «Air Force One» στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για να τον οδηγήσει στη λιμουζίνα που τον μετέφερε. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμμένος λίγο αργότερα (Real FM), ο κ. Ομπάμα του είπε ότι «θα επιμείνει στη βοήθεια προς την Ελλάδα και πως το επέλεξε αυτό, για να φύγει η Ελλάδα από την κρίση». Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κ. Καμμένος, στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον ευχαρίστησε και του είπε ότι «η παρουσία του εδώ, σε αυτό το τελευταίο ταξίδι που κάνει ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πέρα από συμβολική είναι σημαντική, διότι μας στέλνει το μήνυμα της εξόδου από την κρίση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, ο κ. Ομπάμα ήταν πολύ «φιλικός, ανθρώπινος και χαρούμενος» και απάντησε προς τον κ. Καμμένο ότι κάνει αυτό το τελευταίο ταξίδι «με όλη του την καρδιά, διότι έρχεται στη χώρα της Δημοκρατίας και ότι πράγματι θα επιμείνει στη βοήθεια προς την Ελλάδα για να φύγει ο ελληνικός λαός από αυτήν τη δύσκολη κρίση». Ο κ. Καμμένος κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Ομπάμα «με τις προσωπικές του κινήσεις βοήθησε την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές και στα θέματα του χρέους, όταν έκανε παρέμβαση ο ίδιος, τον Ιούλιο του ’15, προς τον πρόεδρο Ολάντ, αλλά και με τις επανειλημμένες δημόσιες θέσεις που έχει λάβει για τη συνεργασία στη Συμμαχία και για τη στήριξη στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή