Η Reynolds απέρριψε την προσφορά της BAT

Η Reynolds απέρριψε την προσφορά της BAT

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Reynolds American απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της British American Tobacco (ΒΑΤ), επιδιώκοντας να εξασφαλίσει καλύτερη πρόταση σε ρευστό και μετοχές, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Η ΒΑΤ, η οποία ελέγχει το 42% της Reynolds, είχε προσφέρει για το εναπομείναν μερίδιο 47 δισ. δολάρια. Πάντως, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, και η ΒΑΤ φέρεται να είναι πρόθυμη να αυξήσει έως ένα βαθμό την προσφορά της. Αρνητικά, όμως, για την εξαγορά λειτούργησε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, προκαλώντας πτώση της τιμής της μετοχής της ΒΑΤ κατά 6% και δυσχεραίνοντας τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αμερικανική αγορά καπνού το 51% ελέγχει η Altria (η οποία συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία διεθνώς, τη Philip Morris), ενώ το 34% η Reynolds. Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, με την πλήρη εξαγορά της Reynolds από την BAT θα ενισχυθεί ο ρόλος της αγοράς των ΗΠΑ, εφόσον θα εξασφαλίζει στη δεύτερη εταιρεία το 40% των πωλήσεων και το 50% των κερδών. Eπιπλέον, θα της προσφέρει συνέργειες 400 εκατ. δολαρίων χάρη στην εκμετάλλευση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Reynolds – ένα από αυτά είναι το εργοστάσιο παραγωγής στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με το BBC, η θετική έκβαση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, με την πλήρη απόκτηση της Reynolds από την British American Tobacco, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία βρετανικής εταιρείας εκτός Βρετανίας τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον θα σταλεί ένα μήνυμα σε όσους μετά το βρετανικό δημοψήφισμα έσπευσαν να πουν πως η χαμηλά κινούμενη στερλίνα θα απέτρεπε την επέκταση βρετανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Τέλος αναφέρεται ότι μεταξύ των εμπορικών σημάτων της ΒΑΤ περιλαμβάνονται τα Dunhill και τα Lucky Strike και μεταξύ αυτών της Reynolds τα Newport και τα Camel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή