ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το Πολυτεχνείο αντέχει στον χρόνο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά η θέληση της κοινωνίας για βαθύτερη Δημοκρατία είναι ζωντανή», ανέφερε από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για την ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «οι σημερινές προκλήσεις δεν έχουν την ίδια ωμότητα αλλά είναι πιο σύνθετες» και πως «Δημοκρατία ή θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει».

Επεσήμανε ωστόσο ότι «το αίτημα για περισσότερη Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα».

«Κανείς δεν φανταζόταν ότι το χουντικό καθεστώς θα υποχωρούσε για να ανοίξει το δρόμο στη Δημοκρατία. Από τότε η Ελλάδα διανύει τη μακρύτερη δημοκρατική περίοδο στη νεότερη ιστορία της», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όλα αυτά τα χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, παραμένει σταθερή αναφορά».

«Το Πολυτεχνείο αντέχει στον χρόνο. Είναι μια εκδήλωση τιμής για τα εικοσάχρονα παιδιά που βρέθηκαν τότε αντιμέτωπα με τα άρματα μάχης, αλλά ταυτόχρονα και μια ζωντανή, πολυφωνική, μαζική πολιτική εκδήλωση, που εκφράζει τα δημοκρατικά αιτήματα της εκάστοτε περιόδου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα μας έχει κερδίσει ήδη τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας, όπως φάνηκε από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ. Η χώρα μας έχει γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης» είπε ο κ. Τσίπρας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ