«Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς

«Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης και μπορεί να εξασθενήσει, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιεί σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως τα ευρωπαϊκά σχέδια χρειάζονται μια νέα βάση που θα προσφέρουν από κοινού η Γερμανία και τη Γαλλία.

Σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Βαλς είπε ακόμη πως η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της, περιλαμβανομένης και της μείωσης του εταιρικού φόρου, αλλά πρόσθεσε πως (και) η Γερμανία χρειάζεται να «επενδύσει περισσότερο» προκειμένου να επανεκκινήσει η ανάπτυξη στην Ευρώπη, εκτιμώντας πως «μια αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να συνίσταται μόνο στη μείωση των μισθών και των δημοσιονοκικών ελλειμμάτων».

«Αν η Γερμανία περίμενε τη Γαλλία, η Γαλλία στο εξής περιμένει στη Γερμανία» στο θέμα αυτό, είπε. Ο Βαλς εκτίμησε επίσης ότι είναι «πιθανό η Μαρίν Λεπέν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία το 2017.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή