Ανάληψη ευθύνης για την πρόσφατη επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων

Ανάληψη ευθύνης για την πρόσφατη επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Μάριο Σεϊσίδη που δικάζεται στις 16 Δεκεμβρίου και ο οποίος «βρίσκεται αιχμάλωτος στα χερια του εχθρού και δέχτηκε ξανά την επίθεση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (μετά την επίθεση στο Α.Τ. Σπάρτης) στο υπόγειο, αυτή τη φορά, του Εφετείου» αλλά και στον επαναστάτη Κώστα Σακκά, πραγματοποιήθηκε η επίθεση «με δεκαπέντε μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων στις 15 Νοεμβρίου». 

Οπως αναφέρεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την επίθεση πραγματοποίησαν οργανωμένα αντικαπιταλιστικά – αντιιμπεριαλιστικά μπλόκ συντρόφων (αναρχικών και κομμουνιστών) που συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής στο φραγμό που έστησαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πανεπιστημίου, για να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις κατά της άφιξης Ομπάμα.

«Η αδίστακτη αμερικανοκίνητη συγκυβέρνηση την ίδια στιγμή που υποδεχόταν με ηρωικές τιμές τον δολοφόνο των λαών Ομπάμα, απαγόρευε τις διαδηλώσεις αντίθεσης και οργής για τον ερχομό του. Μετατρέποντας την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενο οχυρό, δεν δίστασε να πνίξει με χημικά τη διαδήλωση και να ξυλοκοπήσει αγωνιστές», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο ενώ επισημαίνεται πως «είναι γνωστές οι σχέσεις του συγκεκριμένου τμήματος με τη μαφία των Εξαρχείων, καθώς και η αστυνομική συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα που εξασφαλίζει με τη βία, την κερδοφορία και την ηγεμονία στη γειτονιά».

Στη συνέχεια του κειμένου τονίζεται ότι «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στο πολιτικό κόστος του χαρακτηρισμού της σαν φίλια δύναμη της μαφίας, αλλά και υπό τον φόβο της περαιτέρω κλιμάκωσης των ένοπλων διαστασεων της αναμέτρησης του κινήματος με τη μαφία επέλεξε να παρέμβει φυλακίζοντας ορισμένα μέλη της… ενώ ο Τόσκας άφησε ανέγγιχτους τους αστυνομικούς και τους κρατικούς υπάλληλους που συνεργάζονταν μαζί της. Έτσι με μια σοσιαλδημοκρατική τρίπλα ο υπουργός εμφάνισε τη μαφία σαν κάτι που δεν ήταν. Κάλυψε τους διεφθαρμένους αστυνομικούς διατηρώντας αλώβητους τους συσχετισμούς εντός της “οικογένειας”, ενώ παράλληλα κουκούλωσε την οργανική σύνδεση αστυνομίας και μαφίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή