Συνάντηση εργασίας για θέματα των Ρομά

Συνάντηση εργασίας για θέματα των Ρομά

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας διαλόγου ανάμεσα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, στη χάραξη, παρακολούθηση και εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής ένταξης των Ρομά, αποτελεί στόχο της 1ης Τοπικής Συνάντησης Εργασίας για τη Βορειοανατολική Αττική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χαλανδρίου.Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου και με τη συμμετοχή του δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόταν από τους Δήμους Χαλανδρίου, Παλλήνης, Σπάτων – Αρτέμιδος και Αχαρνών, καθώς και εκπρόσωπων φορέων Ρομά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά) από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στη διαβούλευση και τον ρόλο των διαμεσολαβητών Ρομά σε τοπικό επίπεδο.

Στη τοποθέτησή του κ. Φιλίππου, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετική» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέχρι σήμερα έχει επιδείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον για θέματα κοινωνικής μέριμνας και ότι ειδικά για τα προβλήματα των Ρομά θα συνεργαστεί με τους εκπροσώπους τους και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα που θα προταθούν και θα εγκριθούν μετά τη διαβούλευση -διάλογο που ξεκίνησε σήμερα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή