Αρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά από σεισμό 7,3 βαθμών ανοικτά του Ιουάκι στην Ιαπωνία

Αρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά από σεισμό 7,3 βαθμών ανοικτά του Ιουάκι στην Ιαπωνία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα) στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, περίπου 67 χλμ. βορειοανατολικά του Ιουάκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

H προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη σήμερα σε όλες εκείνες τις περιοχές που διέτρεχαν αυτό τον κίνδυνο στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, επτά ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος προκάλεσε κύματα ύψους ενός μέτρου κοντά στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προειδοποίηση για τσουνάμι είχε εκδοθεί για δύο περιοχές (Φουκουσίμα και Μιγιάγκι) και μια προειδοποίηση κινδύνου για διάφορες άλλες τοποθεσίες μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 06.00 τοπική ώρα (23.00 Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Αρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά από σεισμό 7,3 βαθμών ανοικτά του Ιουάκι στην Ιαπωνία-1

Όλες αυτές οι προειδοποιήσεις ήρθησαν αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους ((γύρω στους 7 βαθμούς) τις επόμενες επτά ημέρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά πληροφορία για σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή