Τουρκία: Η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Τουρκία: Η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον γάμο ανηλίκων, αποφάσισε η κυβέρνηση στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Ο τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το νομοσχέδιο, που επρόκειτο αρχικά να παρουσιασθεί στο κοινοβούλιο για να ψηφισθεί σε δεύτερη ανάγνωση, θα αποσυρθεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου και θα επιστρέψει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή

Από το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει την κυβέρνηση «να διευθετήσει το θέμα σε πνεύμα ευρείας συναίνεσης και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις επικρίσεις και τις συστάσεις που προέρχονται από διάφορες συνιστώσες της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο προβλέπει την αναίρεση της καταδίκης ατόμων για σεξουαλική επίθεση, εκτός εάν πρόκειται για βιασμό, κατά ανηλίκων η οποία διαπράχθηκε πριν από τις 16 Νοεμβρίου 2016, εάν ο δράστης παντρευτεί το θύμα του. Το μέτρο θα εφαρμοζόταν άπαξ και αναδρομικά.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε από το AKP και ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε πρώτη ανάγνωση ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την ανησυχία των μη κυβερνητικών οργανώσεων για την προστασία των παιδιών.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η απόσυρση του κειμένου έχει ως στόχο «να δοθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο αναγκαίος χρόνος για να επεξεργασθούν τις προτάσεις τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή