ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη

BLOOMBERG, REUTERS

Λίγο πριν από το κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ καταγράφονταν κέρδη χαμηλότερα από 0,21%. Στην Ευρώπη ο βρετανικός δείκτης Ftse-100 ενισχύθηκε κατά 0,62%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 0,41% και ο γερμανικός Dax κατά 0,27%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτοξεύθηκαν χθες οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ έντονο ήταν το ράλι στους κλάδους μετάλλων και ορυκτού πλούτου των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Αναλυτές της αγοράς παρατηρούν πως έχει καλλιεργηθεί κλίμα αισιοδοξίας στις διεθνείς αγορές λόγω σεναρίων για αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών και μείωση της φορολογίας στις ΗΠΑ, όπως έχει υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ όταν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου. Λίγο πριν από το κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ καταγράφονταν κέρδη χαμηλότερα από 0,21%, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γιεν και του ευρώ μετά την ανακοίνωση στοιχείων για ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στις κατοικίες τον περασμένο μήνα. Στην Ευρώπη ο βρετανικός δείκτης Ftse-100 ενισχύθηκε κατά 0,62%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 0,41% και ο γερμανικός Dax κατά 0,27%.

Στο Λονδίνο η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε κατά 0,42% στα 49,76 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη διολίσθησε κατά 1,2% στα 47,66 δολάρια το βαρέλι, επειδή οι επενδυτές φοβούνται πως το Ιράν και το Ιράκ μπορεί να μη συμφωνήσουν σε «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ