ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέους: Θα αποδεχόμουν την πρόταση να υπηρετήσω στην κυβέρνηση Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπηρετήσει στην κυβέρνηση Τραμπ αφήνει ο πρώην διευθυντής της CIA και απόστρατος στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.

Η εφημερίδα Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι ο Πετρέους που είχε υποβάλει την παραίτησή του ως επικεφαλής της CIA το 2012 έπειτα από την αποκάλυψη ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση αν θα αποδεχόταν να αναλάβει καθήκοντα στην κυβέρνηση Τραμπ ο Πετρέους δήλωσε: «Εχω βρεθεί στο παρελθόν στη θέση που Αμερικανός πρόεδρος μου είπε στο Οβάλ Γραφείο σε μια δύσκολη στιγμή... σου ζητώ ως πρόεδρος και αρχιστράτηγος να αναλάβεις την Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν. Η μόνη απάντηση είναι "μάλιστα κύριε Πρόεδρε"».

Οι δηλώσεις Πετρέους έρχονται να επιβεβαιώσουν την είδηση ότι ο νέος πρόεδρος Τραμπ ετοιμάζει κυβέρνηση αποστράτων καθώς περνά πολύ χρόνο με απόστρατους στρατηγούς, οι οποίοι συγκρούσθηκαν με τον πρόεδρο Ομπάμα, ενόσω βρίσκονταν ακόμη εν ενεργεία.

Ενας από αυτούς αναμένεται να διοριστεί ως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, ενώ πολλοί άλλοι είναι υποψήφιοι για επίζηλες θέσεις στο υπουργικό του συμβούλιο ή τον συμβουλεύουν για το πώς να αντιμετωπίσει τους σημαντικότερους κινδύνους του σύγχρονου κόσμου. Οι απόστρατοι αυτοί μπορεί να προσδώσουν στην εξωτερική πολιτική Τραμπ επιθετικά χαρακτηριστικά, τα οποία στερείτο η κυβέρνηση Ομπάμα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ