Ιράκ: Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 80 νεκρούς

Ιράκ: Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 80 νεκρούς

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρητικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά σε βενζινάδικο στην πόλη αλ-Χιλά, 100 χλμ βόρεια της Βαγδάτης την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 πολίτες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που ήταν γεμάτο με λεωφορεία τα οποία μετέφεραν σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα (νοτιοδυτικό Ιράκ), έγινε γνωστό από την αστυνομία. Δίπλα στο πρατήριο βενζίνης υπάρχει εστιατόριο όπου γευμάτιζαν οι προσκυνητές.

«Τουλάχιστον επτά λεωφορεία με προσκυνητές βρίσκονταν μέσα στο πρατήριο καυσίμων» τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσε αστυνομικός.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε περιοχές εκτός του ελέγχου της σε μια απόπειρα να υπονομεύσει την εκστρατεία για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της τελευταίας πόλης που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή