Αρνείται τις κατηγορίες η διοίκηση της «Ακτωρ»

Αρνείται τις κατηγορίες η διοίκηση της «Ακτωρ»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνείται η διοίκηση της «Ακτωρ» τις κατηγορίες με βάση τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για σειρά έργων στα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπήρξε προσυνεννόηση υποβολής προσφορών μεταξύ της εταιρείας και της «Μοχλός ΑΤΕ», της οικογένειας Στέγγου. Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για δύο διαγωνισμούς και συγκεκριμένα την επέκταση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ που δημοπρατήθηκε το 2011 και το έργο του ΗΣΑΠ για την ανακαίνιση της υποδομής των Γραμμών και Ενίσχυση Σήραγγας στο τμήμα από Ομόνοια έως Μοναστηράκι. Για τα εν λόγω έργα έχει παραγγελθεί η διενέργεια κύριας ανάκρισης, ώστε να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών.

Βάσει σχετικής ανακοίνωσης που εκδόθηκε χθες, η διοίκηση της Ακτωρ αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση, αλλά ούτε και προκλήθηκε ζημία εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Για το έργο του ΟΛΘ, όπου η «Ακτωρ» είχε δώσει τη δεύτερη υψηλότερη έκπτωση με 45,58% και η «Μοχλός» την υψηλότερη με 50,97%, τονίζεται ότι τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή 14 μήνες μετά την υποβολή των προσφορών, ο ΟΛΘ ζήτησε από τις εταιρείες την ανανέωση της οικονομικής τους προσφοράς, κάτι που έπραξε η «Ακτωρ», όχι όμως και η «Μοχλός», η οποία αποχώρησε από το έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αυτό συνέβη λόγω αδυναμίας της να εξασφαλίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή. Εν τέλει, ο ΟΛΘ ακύρωσε τον διαγωνισμό και το έργο δεν έγινε ποτέ. Αναφορικά με το δεύτερο έργο, η «Ακτωρ» επισημαίνει ότι ανέλαβε το έργο ως τρίτη μειοδοτούσα εταιρεία, πίσω από τις Strabag – Θεμέλη Α.Ε. και «Μοχλός», κατόπιν σχετικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστηρίων και διενέργειας του προβλεπόμενου προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο σχετικός έλεγχος απέκλεισε από τη διαγωνιστική διαδικασία τις εν λόγω εταιρείες, κρίνοντας ότι οι προσφορές τους ήταν άκυρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή