ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Χωματάς

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Χωματάς, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. 

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.

Ο Γιάννης Χωματάς γεννήθηκε στο Δαμαριώνα Νάξου το 1933 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Κεντάκι, Κολοράντο και στο Westminster Hospital του Λονδίνου, ενώ πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε δύο κόρες με την σύζυγό του, Ελένη Μαμάη.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΔ στις εκλογές του 1989 ενώ επανεκλέχθηκε και στις εκλογές 1990,  1993,του 1996 και του 2000.

Το 2000, εξελέγη κοσμήτορας της Βουλής ενώ υπήρξε μέλος και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, των Επιτροπών Οικονομικών της Βουλής, της Βιβλιοθήκης της Βουλής και της Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Γιάννη Χωματά και έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

«Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ήθος και ευπρέπεια την παράταξη, αλλά και το δημόσιο βίο. Διακρίθηκε, ως γιατρός, για την προσφορά του στον άνθρωπο, ενώ ξεχωριστή θέση στην καρδιά του είχαν οι Κυκλάδες και ιδιαίτερα η Νάξος. Στην οικογένειά του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μητσοτάκης. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ