«Φρένο» της ΑΕΚ στην Καρδίτσα

«Φρένο» της ΑΕΚ στην Καρδίτσα

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βέροια είναι η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λίγκας που αποχαιρέτησε από πολύ νωρίς τα όπλα στο Κύπελλο. Εχασε στην έδρα της από τον Αιγινιακό 1-0 και έμεινε στους μηδέν βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές, όπερ σημαίνει πως ό,τι κι αν γίνει στο τρίτο της παιχνίδι, δεν προλαβαίνει ούτε τον Αστέρα Τρ. ούτε τον Αρη, που μετά το πολύ χορταστικό 3-3 στο παιχνίδι τους στο «Κλ. Βικελίδης» έφτασαν ήδη τους 4 βαθμούς. Θύμα έκπληξης έπεσε και η ΑΕΚ, χωρίς όμως να κινδυνεύει με αποκλεισμό λόγω της νίκης της στην πρεμιέρα.

Προηγήθηκε 2-0 στην Καρδίτσα, αλλά χαλάρωσε και η τοπική Αναγέννηση ισοφάρισε σε 2-2. Ο ΠΑΣ Γιάννενα συνέχισε και στο Κύπελλο τις καλές εμφανίσεις και με τη νίκη του 1-0 στον Εύοσμο επί του Αγροτικού Αστέρα προκρίθηκε, ενώ ο Πλατανιάς έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 10 αγώνων χωρίς νίκη, επικρατώντας 1-0 της Σπάρτης στα Περιβόλια, με την υπόθεση πρόκριση να παραμένει ανοικτή και για τις δύο ομάδες.

• Αν και προηγήθηκε από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου με 2-0, η ΑΕΚ κινδύνευσε με ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς τόσο πριν από την ισοφάριση όσο και μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα από τα δύο γκολ που πέτυχαν τελικά. Τα δύο γκολ του Πέκχαρτ στο 37΄ και το 47΄ με το πρώτο να είναι πολύ όμορφο σε εκτέλεση, έδωσαν την αίσθηση ότι η «Ενωση» θα ζευγαρώσει εύκολα τις νίκες της στη διοργάνωση, παρά τον λασπωμένο και πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Χαλάρωσε, όμως, και η ενθουσιώδης Αναγέννηση μείωσε με τον Τζέκο στο 67΄ και ισοφάρισε με τον Μάιγκα στο 76΄, χάνοντας και μια καλή ευκαιρία με τον Τζέκο στο 90΄ για την ολική ανατροπή!

• Το μπαμ της 2ης αγωνιστικής έγινε στη Βέροια, όπου μετά την ήττα της στην Τρίπολη, η τοπική ομάδα ήταν υποχρεωμένη να νικήσει τον Αιγινιακό για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση. Επειτα από ένα χαμένο πρώτο ημίωρο, η Βέροια ανέβασε στροφές προς το τέλος του ημιχρόνου όπου δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αιγινιακού, σε κεφαλιές του Λινάρδου στο 33΄ και του Μπαλάφα στο 44΄. Η πίεση συνεχίστηκε και στο β΄ ημίχρονο με καλύτερη ευκαιρία αυτή του Χαροντάκη στο 62΄, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν αμυντικά και να «κλέβουν» τη νίκη τελικά με ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Ζούρκο στο 84΄. Η ήττα αυτή και το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα της Ημαθίας είναι πιθανό να οδηγήσουν στην πόρτα της εξόδου τον προπονητή της Θωμά Γράφα.

• Το ωραιότερο και πιο χορταστικό παιχνίδι του χθεσινού προγράμματος έγινε στη χιονισμένη Θεσσαλονίκη, όπου ο Αρης κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του 3-1 και να ισοφαρίσει σε 3-3 τον Αστέρα Τρίπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Τάτος, σκόρερ των δύο τελευταίων γκολ που έφεραν την ισοφάριση. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 14΄ με τον Μάσα και αντέδρασε δυνατά μετά το 1-1 με γκολ του Μπαργκάν στο 25΄, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ, το πρώτο με σκόρερ τον Ιωαννίδη στο 29΄ και το δεύτερο με τον Τσιλιανίδη στο 72΄. Ο Αρης δεν τα παράτησε και με τα δύο, σχεδόν απανωτά, γκολ του Τσάτου στο 85΄ (με πέναλτι) και στο 87΄, έσωσε την παρτίδα. Οι δύο ομάδες έχουν από 4 β. και με τη Βέροια νοκ άουτ, απειλούνται μόνο από τον Αιγινιακό, ο οποίος περνά σίγουρα αν νικήσει στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης!

• Παρά τις πολλές αλλαγές του Γιάννη Πετράκη, ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον πολύ δυνατό εφέτος Αγροτικό Αστέρα και εξασφάλισε την πρόκριση. Η πολλή βροχή είχε βαρύνει τον αγωνιστικό χώρο και δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο. Το ματς κρίθηκε με γκολ του Δώνη στο 40΄, χωρίς στο β΄ ημίχρονο να καταφέρουν κάτι οι γηπεδούχοι παρά την πίεση που άσκησαν. Ο Αγροτικός Αστέρας θα παίξει την πρόκριση κόντρα στην Ξάνθη στον Εύοσμο.

• Στα Περιβόλια, ο Φανούρης Γουνδουλάκης έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί δέκα αγώνων χωρίς νίκη για τον Πλατανιά, με το γκολ που πέτυχε στο 51΄ σε βάρος της Σπάρτης, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό στους Κρητικούς. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από 3 β., όσους και ο Ολυμπιακός που παίζει αύριο στα Χανιά, αλλά για να αποκτήσει πλεονέκτημα η Σπάρτη, πρέπει να φέρει στην τελευταία αγωνιστική εντός έδρας κόντρα στους «ερυθρόλευκους» καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα μ’ αυτό που θα φέρει ο Πλατανιάς στα Χανιά.

Εξι ματς σήμερα

Η δεύτερη δόση της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου γίνεται σήμερα με άλλα έξι παιχνίδια, εκ των οποίων το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό, στις 19.30 στο «Γεντί Κουλέ». Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει με ισοπαλία στη Λεωφόρο και θέλουν μόνο νίκη για να μην μπλέξουν, όπως μόνο νίκη θέλει και ο ΟΦΗ για να διατηρήσει ελπίδες. Ο Στραματσόνι πήρε στην αποστολή όλους τους παίκτες του συν δύο νεαρούς από την Κ-20, αφήνοντας στην Αθήνα μόνο τους τραυματίες Λέτο, Λεντέσμα, Σάμπα, Ευαγγέλου και Παν. Βλαχοδήμο.

Στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου, ο Ηρακλής υποδέχεται σήμερα στις 17.15 τον Απόλλωνα Σμύρνης, τη μόνη ομάδα του ομίλου που ξεκίνησε με νίκη. Στις 15.00 παίζουν Λάρισα-Πανελευσινιακός για τον 1ο όμιλο, Κέρκυρα-Λαμία για τον 6ο και Παναιτωλικός-Πανθρακικός για τον 7ο, ενώ για τον 8ο ο Κισσαμικός υποδέχεται στο Μάλεμε τον Πανιώνιο, με σέντρα στις 17.15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή