Δεν τα κατάφεραν η ΑΕΚ και ο Αρης

Δεν τα κατάφεραν η ΑΕΚ και ο Αρης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «πράσινο βουνό» της Ζιέλονα Γκόρα, η ΑΕΚ δεν άντεξε παρότι έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα με την πολωνική ομάδα για 26 λεπτά (37-48), αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέρρευσε και γνώρισε την τρίτη ήττα (78-75) στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς, παρά την απουσία του τραυματία Βασιλειάδη που είναι ο βασικός σουτέρ της, έκανε…υπερκατανάλωση τριπόντων, συγκριτικά με τα σουτ δύο πόντων (14/39 έναντι 12/21), ενώ ήταν και ευάλωτη στη ρακέτα της λόγω της απουσίας του Μαυροειδή.

Ο Τζούρισιτς οδήγησε τους γηπεδούχους σε σερί 20-3 και το προβάδισμα έφτασε στο 57-51, η ΑΕΚ ισοφάρισε (62-62), αλλά νέο σερί 8-0 διαμόρφωσε το 70-62 και δεν υπήρξαν άλλες πιθανότητες ανατροπής.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Φλόρενς 9 (1), Βον 4, Μουρ 11 (1), Ζάιτσεφ 4, Ντραγκίσεβιτς 12, Κελάτι 4, Γκρουζέτσκι, Χρίτσανιουκ 1, Ζαμοΐσκι 3 (1), Ντούρισιτς 23 (2), Κόζαρεκ 7 (1).

ΑΕΚ: Ούκιτς 16 (3), Σάκοτα 14 (3), Μιλόσεβιτς 6 (1), Χαριτόπουλος 4, Ντίξον 22 (4), Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ιβάνοβιτς, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 11 (3).

Ούτε ο Αρης τα κατάφερε κόντρα στην πρωτοπόρο Μονακό. Οι Γάλλοι έφυγαν νικητές από το Αλεξάνδρειο με 65-62, υποχρεώνοντας την ελληνική ομάδα στην 3η συνεχόμενη ήττα της στον 1ο όμιλο του FIBA Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τους «κίτρινους» διασώθηκαν οι Τζένκινς (20 π.), Κάμινγκς (17 π.) και Γιάνκοβιτς (15 π.), ενώ από τους Γάλλους ξεχώρισαν οι Μποστ (13 π.) και Ουατάρα (13 π.). Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι της ομάδας ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες για τον Δημήτρη Πρίφτη (που αντέδρασε στιγμιαία) και τους παίκτες του.

• Στο προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μεθαύριο στη Βαρκελώνη, θα κάνει ντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα ο Αμερικανός Αλεξ Ρένφρο, ο οποίος επιλέχθηκε από τον τεχνικό Γιώργο Μπαρτζώκα για να αυξήσει τις επιλογές της περιφερειακής γραμμής, λόγω και των τραυματιών που υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός Superfoods άρχισε την προετοιμασία, χωρίς τον Γιάννη Μπουρούση (γαστρεντερίτιδα) για τη δύσκολη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, αλλά πιθανότατα θα ακολουθήσει την αποστολή.

Στον Ολυμπιακό, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Νταρουσάφακα, ο Δημήτρης Αγραβάνης παραμένει στο ιατρικό δελτίο λόγω του οστικού οιδήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή