Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη σημαία

Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη σημαία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνοντας ότι υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει.

Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη. Σχολιάζοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο, στις οποίες ανέφερε ότι η Κύπρος δεν έχει δικαίωμα να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις.

«Με τέτοιους χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της Τουρκίας στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση της διαδικασίας και το μόνο που πετυχαίνει είναι η δημιουργία περισσοτέρων προβλημάτων», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. Επίσης τόνισε ότι αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν και πώς προέκυψαν οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή