Στον εισαγγελέα νέα υπόθεση της ΕΠΟ με εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών

Στον εισαγγελέα νέα υπόθεση της ΕΠΟ με εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υπόθεση, οικονομικής φύσεως, που αφορά τις προηγούμενες αιρετές διοικήσεις της ΕΠΟ από το 2010 έως το 2016, θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη. Η υπόθεση έχει ως εξής: αρχικά η ΕΠΟ είχε συμβληθεί με την εταιρεία Eurostar για την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών. H Eurostar εκχώρησε τα δικαιώματα σύμβασης στην Εθνική Factors. Οπως ανακοίνωσε χθες η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ «για απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο ώς τώρα λόγο, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ αντί να καταβάλει τις οφειλές, ως όφειλε, στην “Εθνική Factors Α.Ε.”, τις κατέβαλε σε άλλη εταιρεία, με αποτέλεσμα να τις οφείλει στην “Εθνική Factors Α.Ε.”».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από το 2012 και συνολικά 54 φορές, η ΕΠΟ ενημερώθηκε και από τις δύο εταιρείες για το σε ποιον λογαριασμό έπρεπε να καταβάλλονται οι πληρωμές. Στις 7/11 η εταιρεία Εθνική Factors πήρε από το αρμόδιο δικαστήριο διαταγή πληρωμής κατά της ΕΠΟ ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 21/11 η ΕΠΟ έλαβε προσωρινή διαταγή αναστολής της διαταγής πληρωμής. Ωστόσο, στις 29/11 η εταιρεία προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία απολύτως πληρωμή. Η ΠΔΕ αποφάσισε «να παραπέμψει τον φάκελο στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική αρχή και να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αναζήτηση των χρημάτων που κακώς καταβλήθηκαν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης». Επιπροσθέτως, «ενημέρωσε σχετικά τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια επιβολής της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο, που αποτελούν εκπεφρασμένες αρχές της FIFA και της UEFA».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή