Προσωπική «βεντέτα» Καμμένου με Αγκυρα επισκιάζει την επίσημη διπλωματία

Προσωπική «βεντέτα» Καμμένου με Αγκυρα επισκιάζει την επίσημη διπλωματία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής απάντησε με το τραγούδι «των αθανάτων το κρασί» στις «βολές» που εξαπέλυσε εναντίον του νωρίτερα η Αγκυρα.

«Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες Καταδικάστε με τιμή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, παραθέτοντας το εν λόγω τραγούδι.

Όλα ξεκίνησαν από την επιλογή του κ. Καμμένου να απαντήσει ο ίδιος, ως υπουργός Αμυνας και με εμφανώς μη διπλωματικό ύφος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε «ηλίθιες δηλώσεις», την ώρα που, όπως ανέφερε, προσκυνά ζητώντας συγχώρεση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το βράδυ της Παρασκευής, σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση – απάντηση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε τον κ. Καμμένο να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής, «ενεργώντας υπεύθυνα και με σοβαρότητα», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «δεν είναι ικανός να αξιολογεί και να βλέπει τις εξελίξεις με κοινή λογική».

«Η στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος έχασε την ικανότητα κρίσης του τόσο που πριν από λίγες μέρες βράβευσε τις οργανώσεις που σχετίζονται με την ΕΟΚΑ και που εμπλέκονται σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας στην Κύπρο, ζημιώνουν τις προσπάθειες συνεργασίας που επιχειρήσαμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε επίσης το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή