Μίκης Θεοδωράκης: «Σύντροφε Αλέξη, είσαι ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ.»

Μίκης Θεοδωράκης: «Σύντροφε Αλέξη, είσαι ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ.»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο από το απόγευμα του Σαββάτου ανάρτηση του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο προσωπικό του ιστολόγιο, μέσω της οποίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας από μία μικρή ιστορική αναδρομή στην σύγχρονη συνταγματική ιστορία, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει πως μετά την αναθεώρηση του ’86, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχασε τις περισσότερες από τις ουσιαστικές αρμοδιότητές του, η χώρα πέρασε σε μία περίοδο παντοδυναμίας του πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό είναι κάτι που ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύεται. 

Στη δημοσίευσή του ο συνθέτης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «με τις 153 έδρες και το 16% είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ότι θέλει, έχοντας στο τσεπάκι την πλειοψηφία των εδρών, αδιαφορώντας αν έχει την Λαϊκή πλειοψηφία», ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στο ταξίδι του κυρίου Τσίπρα στην Αβάνα, κατηγορώντας τον πως ξόδεψε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα ισχυρίζεται.

«Ένας αληθινός Εθνικός Μάγκας. Γιατί, είναι μαγκιά να μπορείς να κοροϊδεύεις 10 εκατομμύρια υπηκόους για να κάνεις το κέφι σου», συνεχίζει σε ειρωνικό τόνο ο κ. Θεοδωράκης.

Κλείνοντας, ο Μίκης Θεοδωράκης καταθέτει μία «ανοιχτή επιστολή» προς τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως οφείλει να μιλήσει στον πρωθυπουργό «στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του “μάγκα”, για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!».

Ολόκληρη η «ανοιχτή επιστολή» του Μίκη Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό:

«Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή